Dansk Vizsla Klubs familiedag og generalforsamling 2020Søndag d.23.august holdt DVK den årlige familiedag hos Ulrikka Brændgaard på Solevadgård og Solevad Mølle på Fyn.


Ca. 40 vizslaejere mødte op med deres dejlige hunde, som havde en meget hyggelig dag. Vejret var omskifteligt med både sol og kraftige byger. Heldigvis var der god plads både under tag og udendørs, så vi kunne overholde corona anbefalingerne.


Vi startede med morgenmad og hyggesnak iblandet afspritning af hænder. Samtidig var der gang i hvalpe- og børneleg udendørs.


Derefter blev generalforsamlingen afholdt. Den var på grund af corona pandemien blevet aflyst i juni, men kunne nu gennemføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Børnene benyttede tiden til at inspicere Ulrikkas loppemarked, som er etableret for at indsamle penge til renovering af den gamle vandmølle. Der blev fundet mange interessante sager, som forældre/bedsteforældre blev opfordret til at købe.


Så var det tid til afslapning, leg og udfordringer. Bl.a. var der ivrig vandapportering i den nærliggende grusgrav, apportering af dummyer og duer på græs og mulighed for at afprøve agilitybane.


Den medbragte frokost blev indtaget under tag i løbet af en kraftig byge.


Herefter kunne den legendariske pølseapportering gennemføres udendørs i solskinsvejr. Her skal hunden på tid apportere og hjembringe en udkastet grillpølse – helst uskadt. I denne disciplin er Michael Fonnesbech uovervindelig, - og han og Ib fik da også 1. præmie. På 2. pladsen var Sofie Skovly og Eddie, og Tina Jensen og Adam fik 3. præmie. Per Stouby fik listet enkelte pølsestykker ud af Inuks svælg, men ikke nok til præmiering. De øvrige hunde nød at spise deres pølse, før de vendte tilbage til føreren.


Efter at have fortæret kaffe og kage kunne vi køre hjem og mindes en dejlig og hyggelig dag med andre vizsla ejere og dejlige hunde.


Stor tak til Ulrikka for husly i smukke omgivelser.


Tekst: Anne Secher
Fotos: Ulrikka Brændgaard Nissen