HjemNyhederBestyrelsenAktiviteterVizsla'enKenneloversigtHvalpelisteHanhundelisteResultaterGalleriHistorieLink

Mindeord for Aage Jensen

Dansk Vizsla Klubs æresmedlem Aage Jensen døde fredag den 6. november 2009. Aage Jensen, blandt venner kendt som ”Vizsla Aage” har sammen med Lilly opdrættet og dresseret vizslaer i Danmark i mange år ofte 3-4 hunde ad gangen. Aage var med fra starten i Dansk Vizsla Klub. Han har deltaget på adskillige prøver og udstillinger i Danmark. Det seneste store år for ham var sidste år hvor han sluttede af med at blive 3. vinder på 5-klub efterårsvinderprøve på Langeland med Luna.

Af mange vizslaer Aage har ført på prøver er Luna én af de store, men af flere gode vizslaer, Aage har ført kan nævnes Nørredalens Galant, Pilehave Stella og Buster som Aage blandt andet deltog på fuldbrugsprøve med, som én af de første med en vizsla i Danmark. Flere af disse hunde kan stadig ses på mange vizsla stamtavler her i Danmark og udlandet.

Aage var altid en person med godt humør. En gang kom han dog til klubbens forårsmarkprøve i Ringkøbing. Han var stået op kl. 3 om natten for at være i Ringkøbing kl. 8. Han forklarede at turen var lang og han var træt, han havde været ved at vende om. Men den dag blev Pilehave Stella pokalvinder. Det var en stolt Aage der startede på turen hjem til Møn, en sjovere hjemtur end udtur, har han senere fortalt.

Aage havde fornøjelsen at deltage i Dansk Vizsla Klubs 25 års jubilæumsfest i 2007, hvor han hyggede sig meget blandt ligesindede. Han havde været medlem siden klubbens start. Han kunne her konstatere at mange er kommet til i klubben, men også mange er faldet fra. Aage talte med alle, men dog på hans stille måde. Han var ikke den frembrusende, men var god at lytte til. Den dag hyggede han sig, trods det han havde ønsket der var flere af de ”gamle”, hvilket skuffede ham lidt.

På klubbens generalforsamling i 2008 blev Aage og Lilly udnævnt til æresmedlemmer af Dansk Vizsla Klub, hvilket glædede ham meget. Dette blev Aage for hans store indsats for udbredelsen og kendskabet til vizslaen i Danmark og for altid at bakke op om klubbens og dens arrangementer.

Æret være Aages minde.

Knud Føhns
Fmd. Dansk Vizsla Klub

Markprøve vinderklasse Hjortholm 2008
3.vinder Luna
Ejer og fører Åge Jensen

 

 

Copyright © 2010 Dansk Vizsla Klub
Alle rettigheder reserveret.